Η κοπάνα του Σκανδαλούλη

Η κοπάνα του Σκανδαλούλη, Δήμητρα Μυλωνάκη
Ο Σκανδαλούλης είναι ένα αφράτο αγόρι, που δυο πράγματα του αρέσουν πολύ: το φαγητό και οι σκανδαλιές. Αισθάνεται πολύ περιορισμένος μέσα στην τάξη του σχολείου και αποφασίζει να κάνει την κοπάνα της ζωής του. Ξεκινάει έτσι ένα ταξίδι παρασύροντας μαζί του τον αγαπημένο του φίλο Μπιρμπιλή, που τον ακολουθεί σ’ αυτήν την περιπέτεια.
Τα δυο παιδιά αφήνουν πίσω το σχολείο και φτάνουν στο δάσος των παραμυθιών. Τίποτα όμως δεν πάει όπως τα σχεδίασε ο Σκανδαλούλης και όλα δείχνουν ότι οι δυο άτακτοι μικροί θα πληρώσουν ακριβά την κοπάνα τους αυτή.
Μα, μήπως το σχολείο έχει τελικά μεγαλύτερη αξία από αυτή που νόμιζαν τα δυο άμυαλα παιδιά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι, να βγουν από τη δύσκολη θέση ή ο κόσμος των παραμυθιών θα γίνει ο εφιάλτης της ζωής τους;

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά των πρώτων και μεσαίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

------- ------- ------- ------- ------- ------- -------

Η Δήμητρα Μυλωνάκη γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας, κατοικεί στην Πάτρα και έχει δύο κόρες. Είναι δασκάλα και διδάσκει στο 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας δουλεύοντας με τους μαθητές Καινοτόμα Προγράμματα. Στις δράσεις αυτές, που προσφέρουν μία διαφορετική προσέγγιση της γνώσης στους μαθητές, πραγματοποίησε ποικίλες θεατρικές παραστάσεις των οποίων τα σενάρια έγραψε η ίδια.
Η ΚΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥΛΗ είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση που γράφτηκε από την ίδια για να κλείσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό» που δούλεψαν τα πρωτάκια του σχολείου και είχε θέμα το παραμύθι στη σχολική τάξη.

Η κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnailΗ κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnailΗ κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnailΗ κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnailΗ κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnailΗ κοπάνα του Σκαν…, Δ.Μυλωνάκη - screenshot thumbnail