Το επάνω κουμπί

Το επάνω κουμπί, Σταυρούλα Παπαδοπούλου - Μαρία Χατζή
Παιδικό Βιβλίο
Ο Αστέρης είναι ένα όμορφο, λαμπερό κουμπί, που θέλει όλοι να το προσέχουν και να το θαυμάζουν.
Κι έτσι γίνεται, μέχρι τη μέρα που αναγκάζεται να συνυπάρξει και να συνεργαστεί με τους συγγενείς του, που είναι κάποια άλλα κουμπιά ολόιδια με αυτόν.
Απογοητευμένος και θυμωμένος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει προς το χειρότερο. Μέσα στην απογοήτευση και τον θυμό του, ο Αστέρης ζει μια περιπέτεια που του μαθαίνει τι σημαίνει να είσαι αληθινά αξιοθαύμαστος…


Η Σταυρούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Παιδαγωγική στο Queens College, CUNY της Νέας Υόρκης και έκανε επανεκπαίδευση στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τις ελεύθερες ώρες της τις αφιερώνει σε εθελοντική δράση στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης, οργανώνει και παρουσιάζει εκδηλώσεις για παιδιά δημοτικού και ενημερωτικά σεμινάρια για φοιτητές.
Διδάσκει αγγλικά και προετοιμάζει υποψήφιους για τις σπουδές τους στο εξωτερικό.
Παράλληλα αρθρογραφεί σε διάφορα site του εξωτερικού με θέμα την δημιουργική διδασκαλία.

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών.
Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του παρόντος mini e-book με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.
Το επάνω κου…, Σ.Παπ. & Μ.Χατ. - screenshotΤο επάνω κου…, Σ.Παπ. & Μ.Χατ. - screenshotΤο επάνω κου…, Σ.Παπ. & Μ.Χατ. - screenshot
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.automon.saita.papadopoulou.stauroula.xatzh.maria.tep